marți, 30 noiembrie 2010

Ţara mincinoşilor II

În primul rând, primiţi condoleanţele mele. De ce ne-a fost frică n-am scăpat. Mare Geniu mai este şi Domnul Constantin Tănase, mă înclin până la pământ.
Laitmotivul tuturor discursurilor de după anunţarea rezultatelor sondajelor de la ieşirea de la urne, a fost în mare parte exprimat prin fraza, precum că, aceste rezultate confirmă că, în Republica Moldova, nu mai poţi obţine o victorie electorală bazată pe minciună. Iată că, se poate. Din păcate, rezultatul ultimului scrutin a confirmat un alt adevăr dureros. În Republica Moldova e foarte greu să obţii un scor bun electoral bazat pe adevăr şi corectitudine. Rezultatele oficiale coroborate cu cele de la sondaj au scos la iveală o realitate tristă, şi anume că, cetăţenii acestei ţări se simt bine doar în minciună şi sunt gata să lupte pentru ea, până la ultimul vot. Iar unicul partid care poate apară şi reprezenta adevăratele năzuinţe ale majorităţii cetăţenilor, este doar partidul minciunii, adică PCRM. Şi acest fapt a fost tot timpul la suprafață, doar că noi insistent refuzam să-l vedem. Refuzam fiindcă nu eram gata să reacţionăm în consecinţă. Dar cred că, nimeni nu mai poate ignora, în continuare, această stare de fapt, şi va trebui să recunoaştem că altfel nici nu poate fi, fiindcă, majoritatea populaţiei din republică este compusă din beţivii, hoţii, trântorii, colaboraţioniştii ocupanţilor şi urmaşii acestora. Plus la toate se mai adaugă şi colonizatorii sovietici. Această ţară nu poate trăi şi exista decât în minciună.
Cea mai mare minciună este teoria precum că, RM este un stat european. O făcătură stalinistă nu poate, sub nicio formă, să fie sau să devină cândva un stat european, poate doar din punct de vedere geografic. Acelaşi lucru se referă şi, sau poate mai ales, la „moldoveni”. Am explicat parţial, mai sus. Dar asta nu e tot. Cu aşa numita „identitate moldovenească”, care tot o creatură stalinistă este, cetăţenii RM vor obţine în cel mai bun caz, dreptul de circulaţie liberă în UE. Din punct de vedere al perspectivelor de aderare la UE, beloruşii am mai mari şanse decât „moldovenii”, fiindcă cei din urmă, atâta timp cât nu vor avea curajul şi înţelepciune să se lase de stalinism prin îmbrăţişarea unei identităţi europene, vor fi trataţi exclusiv ca fiind coloana a cincea a ruşilor în UE. Este de la sine înţeles că, acea identitate europeană este cea română. Doar cei ce se identifică români, nu au dubii şi dileme în privinţa orientării statului RM, fiindcă "identitatea moldovenească” nu este alt ceva decât o lesă, care singură hotărăşte cât de departe poţi merge. Drept argument în ceea ce priveşte europenitatea RM, tot timpul, au fost prezentate sondajele de opinie, care arătau un masiv ataşament al cetăţenilor fată de ideea respectivă. Şi dacă, europenii știau, că aceste sondaje sunt o făcătură, începând cu ziua de azi, sunt sigur, nici „moldovenii” nu mai cred în ele. De azi, înainte, „moldovean” şi mincinos devin termeni sinonimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizualizări: