marți, 14 decembrie 2010

A doua "sinucidere" a lui Lupu

N-a apucat clientul să-şi termine desertul, că nota de plată a şi fost pusă pe masă. A venit plata pentru prima sinucidere.
Acum puţini îşi mai amintesc de „istorica” semnare a acordului de colaborare PD- ER a lui Putin. Voi îndrăzni să vă împrospătez puţin memoria. Era, exact, după caniculă şi cred că acest eveniment a fost, nejustificat, tratat ca o consecinţă a acesteia, mai ales dacă luăm în calcul tezele de bază ale acordului.
Chişinăul este obligat să aibă relaţii bune cu Moscova. Evident că, Moscovei îi revenea dreptul de a avea relaţii proaste.
… în condiţiile fragilităţii structurii exportului Republicii Moldova, lideri politici trebuie să militeze pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi nu deteriorarea relaţiilor politice cu Rusia.
„suntem pe cont propriu”, pe motiv că (expresie brevetată) "azi, Uniunea Europeană este încă prea departe.
Credeţi-mă că, nota ceea este una încărcată, dacă te gândeşti că rolul de chelner ia revenit lui ditamai mâşca naruşca din Kremlin. Un alt specific al acestei note este faptul că a fost pusă pe masa chelnerului din spatele bucătăriei şi nu pe cea a clientului, din sală. Iar faptul că Lupu a acceptat să părăsească sala de mese arată că şi comanda pe care o plăteşte tot de chelner e întocmită.
Ce avem în continuare?
Ca şi comuniştii, Lupu, a încercat să-i folosească pe ruși în scopurile sale electorale. Aceștia sau lăsat, dar problema constă în faptul, că Lupu trebuie să plătească chiar dacă s-a ales cu farfurii goale.
Moneda de plată a luat forma unei coaliţii cu comuniştii, iar modalitatea de plată este debarcarea guvernului democratic şi anihilarea realizărilor din ultimul an până la alegerile anticipate din toamna 2011.
Dacă lupul de la zoo a avut deplina libertate în alegerea făcută, atunci clientul nostru o „face” cu sabia lui Damocles deasupra capului.
Dacă, Lupu, refuză coaliţia cu comuniştii, ruşii îl vor urî mai ceva ca pe Voronin, după episodul Kozak. Iar comuniştii vor avea toate „motivele” să-l considere „trădător” şi prin urmare o justificare de a nu-l vota pentru preşedinţie. De cealaltă parte, el nu va mai fi, niciodată, tratat ca un partener credibil şi imediat ce ponderea electorală a comuniştilor va scădea simţitor, el va deveni abonat la veşnică opoziţie, dacă PD-ul va reuşi să mai rămână partid parlamentar. Fiindcă nimeni nu va dori să aibă de a face cu el.
Faptul că Lupu nu are curajul să restituie blestemata notă şi mimează negocierile cu foştii colegi de alianţă se confirmă, după mine, prin inepţiile pe care le debitează la fiecare colţ. Prima şi cea mai mare dovadă este faptul că a pus semnul egalităţii între comunişti şi liberali. Chestia asta pute de la o poştă. A doua, teoria despre aşa numita guvernare autoritară sau chiar pericolul instaurării unei dictaturi, evident cu aluzie la PLD, iarăşi pute. Iar cel mai elocvent exemplu al minciunii şi ipocriziei pedeliştilor a fost faza din Profunzime de săptămâna trecută, când dl Lazăr s-a arătat nemulţumit de faptul că nu toţi colegii din fosta guvernare au dorit demontarea sistemului instituit de regimul Voronin. Din păcate, moderatoarea emisiunii nu a avut inspiraţia şi reacţia cuvenită pentru al întreba pe distinsul lider pedist, cum are de gând să demonteze acel sistem împreună cu autorul său, adică Voronin?
Astfel, Lupu a reuşit performanţa unei sinucideri în masă, fiindcă odată cu el va dispare şi un întreg partid. Pepecediştii ştiu de ce.
Azi, când articolul era pe sfârşite, dl Filat a pronunţat, în cele din urmă, fraza magică, prin care PD-ul a fost invitat să se hotărască, în primul rând, ce coaliţie doreşte şi abia apoi să vină cu pretenţii.
În dependenţă de răspuns vom afla şi noi câte vieţi poate avea un lup?
PS cu mare regret şi tristețe, trebuie să constat că dezamăgirea acestor negocieri s-a dovedit a fi Partidul Liberal. În timpul campaniei, le spuneam la toţi, că trebuie votat PL-ul, fiindcă este un partid al principiilor şi avem nevoie de moralitate în politică şi demnitate în guvernare. Până la urmă, PL-ul s-a dovedit a fi un partid al mofturilor şi al complexelor de inferioritate. În loc să promoveze principiile, şi nu mă refer la partajarea egală a funcţiilor ministeriale, care ar duce la decomunizarea definitivă a republicii, au început să bocească pe la colţuri cum au fost obijduiţi de Filat prin asumarea răspunderii. Aştept ca măcar în ceasul al doisprezecelea, PL să spună sus şi tare că unicul scop al lor este debarcarea definitivă a comuniştilor şi pentru aceasta nu au nevoie de „garanţii” şi funcții.
PPS Ghimpu, s-a convins pe propria piele că funcţiile nu aduc fericire electorală şi dacă nu se raliază necondiţionat cu PLD-ul, va repeta performanţa lui Lupu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizualizări: