vineri, 9 decembrie 2011

Cu ministrul la Gazprom

Azi am citit un interviu mic dat de un ministru "mare" despre negocierile cu Gazpromul. În acest micro interviu cel mai "competent" ministru al guvernului nostru a produs trei gogomănii mai mari ca șeful său de partid.Acesta a scăldat-o în două ape, pur românește. În primul rând, ministrul a insinuat că Gazpromul ar fi făcut "investiții" în RM. Azi chiar şi copii care îl așteaptă pe Moş Crăciun nu cred în astfel de basme. Toată lumea ştie că "investițiile" rușilor în Moldova Gaz se reduc la transformarea "datoriilor" în acțiuni. Apropo, unde a dispărut comisia parlamentară însărcinată să verifice "biografia" Moldova Gaz?
În al doilea rând, ministrul a făcut o piruetă în stil centrist, prin care a dat de înțeles că acordurile semnate cu UE vor fi implementate în măsura în care nu vor afecta interesele rusești în RM. Iarăși s-a invocat protejarea "investiţiior", deși implementarea pachetelor "energetice" nu afectează în niciun fel acestea. Implementarea lor va elimina controlul rusesc total asupra sectorului energetic modovenesc. Dl ministru or o face pe prostul ori nu cunoaște esenţa tratatelor semnate. Cred că europenii se crucesc citind astfel de interviuri.
Şi cea mai mare gogomănie, citez" noi nu contrapunem interesele UE şi ale Rusiei". Cine te întreabă ce faci şi cui îi pasă de asta? Să pui semnul egalității între UE şi ruşi la capitolul interese este o lipsă totală de bun simț, în situația în care,UE ne ţine de mână ca să nu cădem în prăpastie în timp ce Rusia ne trage de picioare. Am impresia că pentru ministru pantofii sunt mai scumpi ca viața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizualizări: