miercuri, 7 decembrie 2011

Умом Россию не понять

Unimedia a transmis o ştire „Mişcarea "Solidaritatea" va organiza un protest pe 10 decembrie, dar mitingul este autorizat doar pentru 300 de manifestanţi, în timp ce pe reţelele de socializare şi-au anunţat participarea peste 5 mii. ”
Ingenioasă metodă de respectare a dreptului la libera exprimare. Să înţeleg că primăria trimite angajaţi care se ocupă cu numărarea protestatarilor? Sau poate organizatorii vând bilete de participare la miting? Nu înţeleg cum de până acum nimeni nu a început o afacere profitabilă cu organizarea protestelor? Spre exemplu să iei în chirie mai multe spaţii în oraş pe care să le subînchiriezi în dependenţă de numărul autorizat de participanţi. La noi aşa fac cu nunţile. Guvernul ar putea adopta o hotărâre prin care să reglementeze acest domeniu. De exemplu, ar putea stabili numărul participanţilor în dependenţă de tematică sau de ziua săptămânii. Dacă e zi lucrătoare să fie mai puţini pentru a asigura buna funcţionare a economiei.
Tot în Rusia există un grup de protestatari care organizează manifestaţii în fiecare dată de 31 a lunii făcând aluzie la încălcarea art. 31 din constituţia lor. Aceşti protestatari sunt în permanenţă maltrataţi şi amendaţi de poliţie pe motiv că autorităţile nu au autorizat mitingul. Eu cred că acest caz ar putea sta la baza unei condamnări a guvernului rus pentru acte de tortură în masă împotriva propriilor cetăţeni. Deşi guvernul rus ştie că de fiecare dată pe 31 a lunii respective un grup de cetăţeni va fi supus relelor tratamente şi umilinţei publice pentru atitudinea sa, el nu întreprinde nimic de parcă ar savura aceste acte de violenţă. Şi când te gândeşti că el poate asigura liniştea şi protecţia acelor cetăţeni printr-un simplu gest uman, prin simpla schimbare a numărului acelui articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizualizări: