miercuri, 19 octombrie 2011

Demiterea lui Lupu nu este doar imperios necesară, dar şi benefică.

Odată cu demiterea lui Lupu lumea va fi cu doi copii mai fericiţi, fiindcă unul va deveni preşedinte de parlament, iar altul îşi va vedea visul de a deveni preşedinte, chiar şi interimar, împlinit.
Odată cu demiterea lui Lupu, în sfârşit, se vor limpezi apele şi vom afla cine e în opoziţie şi cine la guvernare.
Odată cu demiterea lui Lupu, vom afla, definitiv, dacă alianţa există. Eu cred că actualele componente ale alianţei se comportă ca sinucigaşii, care sunt tentaţi să încerce gustul morţii crezând că până la urmă totul se va termina cu bine şi cineva îi va salva. Odată cu demiterea lui Lupu va trebui de ales alt preşedinte şi abia atunci ei vor reveni cu picioarele pe pământ. De aceea, doar demiterea lui Lupu poate reseta alianţa.
Doar demiterea lui Lupu va spulbera definitiv mitul revenirii comuniştilor la guvernare. Comuniştii pot vota demiterea lui Lupu, dar nu vor putea vota un nou preşedinte de parlament. Nu poţi alege un preşedinte de parlament o persoană de compromis. Dacă comuniştii au avantajul de a nu susţine propunerea de demitere a lui Lupu, atunci PLD-ul are ghinionul obligaţiei de a iniţia procedura de demitere. De asemenea, PLD-ul are ghinionul de a nu avea soluţia altei candidaturi care să fie votată fără comunişti. Dar PLD-ul are şi un beneficiu din demiterea lui Lupu. El poate demonstra că speculaţiile cu privire la noua majoritate parlamentară sunt doar nişte răutăţi ale colegilor de alianţă. Eu cred că aceasta este un motiv suficient de a iniţia procedura de demitere a lui Lupu.
Atunci vom vedea cine ţine cu ursul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizualizări: